L’ANC defensa eleccions plebiscitàries al febrer amb una candidatura sobiranista unitària i transversal

L’ANC defensa eleccions plebiscitàries al febrer amb una candidatura sobiranista unitària i transversal.


CORNELLÀ DE LLOBREGAT

L’ANC defensa eleccions plebiscitàries al febrer amb una candidatura sobiranista unitària i transversal

L’Assemblea Nacional Catalana ha presentat aquest dissabte la Declaració de Novembre
Redacció  29 Nov 2014 – 15.02

Durada00:10:12

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) aposta per una candidatura unitària i transversal, que vagi més enllà d’Esquerra i Convergència Democràtica i que incorpori membres de la societat civil. El secretariat de l’ANC ha presentat aquest dissabte les conclusions a què han arribat després del 9-N.

En la Declaració de Novembre, l’ANC defensa que se celebrin unes eleccions plebiscitàries com més aviat millor. L’objectiu, per l’ANC, és tenir constituït el nou Parlament durant la primavera del 2015 i, per això, proposen fer-les el mes de febrer.

Segons la presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, “no és una suma de partits, sinó de totes les sensibilitats polítiques i socials per la independència.”

L’Assemblea Nacional Catalana considera que la proposta feta pel president de la Generalitat el dia 25 “representa un important salt endavant en el procés de constitució del nou estat català” i un “bon punt de partida per fer possible la construcció d’una àmplia unitat política i social entorn d’una candidatura transversal”.

La Declaració proposa “centrar l’oferta en els punts comuns i evitar la lluita partidista, que podria portar al desànim d’una part important de l’electorat o, encara pitjor, a la impossibilitat d’una lectura clara dels resultats per part de les institucions internacionals i dels altres estats a qui demanarem el reconeixement”.

La Declaració fa una crida a posar-se a treballar immediatament i a mantenir els espais unitaris de treball. També aposta per ampliar la majoria social i consolidar la cohesió social.

I conclou: “Els eixos principals del nostre treball seran: l’acció política, la pedagogia sobre els beneficis de la independència, la creació permanent i progressiva d’espais de sobirania i la mobilització.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s