“El 9-N no es pot aturar”: la roda de premsa de Mas, en 10 frases

“El 9-N no es pot aturar”: la roda de premsa de Mas, en 10 frases.

“El 9-N no es pot aturar”: la roda de premsa de Mas, en 10 frases

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet una crida “perquè el 9-N donem una gran lliçó de democràcia i civisme”

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquesta tarda una roda de premsa al Palau de la Generalitat per respondre la impugnació del nou 9-N al Tribunal Constitucional, a instàncies del govern central. Aquestes són les 10 frases més destacades de la compareixença de Mas:

1. “Un govern que primer en fa escarni i en fa broma i després ho impugna, és un govern que ha creuat la línia del ridícul. Si tant greu era com ara ens diuen, em pregunto: per què no ho van fer aleshores? Q uè volen suspendre, l’acció dels voluntaris? No són funcionaris, són voluntaris que s’apunten voluntàriament”

2. “El govern central està actuant amb abús de poder i de dret. Està utilitzant el TC d’una manera impròpia i maldestre, fent-li fer un paper que no li pertoca, perquè no li pertoca resoldre conflictes polítics que s’han de resoldre des de la política”

3. “Quan el govern critica que el 9-N no tindrà prou garanties, està actuant amb una dosi manifesta d’hipocresia. Qui actua per impedir les garanties democràtiques és el propi govern espanyol. És com si a un li trenquen una cama però després li diuen: vas coix”

4. “Completarem l’operatiu de cara al procés participatiu per estar plenament preparats, donarem les instruccions als serveis jurídics perquè estudiïn les accions legals contra el govern espanyol per l’abús de poder i per protegir les competències de la Generalitat en matèria de participació ciutadana i em reservo la opció de convocatòria extraordinària del Pacte Nacional pel Dret a Decidir”

5. “El que el govern espanyol vol aturar no es pot aturar. No estem aplicant el decret suspès pel TC. I no és un referèndum i molt menys encobert. És un procés de participació totalment al descobert”

6. “Pretenen crear confusió i por per desprestigiar el procés polític català. Vull fer una crida general al poble de Catalunya perquè el 9-N donem, tots plegats, una gran lliçó de democràcia i civisme”

7. “No sé si és del tot casual que es gesticuli ara amb el 9-N quan hi ha hagut aldarulls a Madrid sobre processos d’irregularitats que han estat reconeguts. També pot ser que hagin vist que la unitat es recomponia i això els atemoreix”

8. “Estic en condicions de garantir que tot el dispositiu estarà preparat. La voluntat és total. Però no sabem on pot arribar el govern espanyol”

9.  L’operatiu dels Mossos serà un operatiu normal que s’organitzaria en una jornada d’aquestes característiques, com quan hi ha una gran manifestació o esdeveniment”

10. “Recorrerem a l’ordenament jurídic espanyol, que no està respectat pel propi govern espanyol”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s