Niño Becerra: “Catalunya ha donat 220.000 milions d’euros de més des del 1980”

Niño Becerra: “Catalunya ha donat 220.000 milions d’euros de més des del 1980”.

30/09/2014
Niño Becerra: “Catalunya ha donat 220.000 milions d’euros de més des del 1980”
“És possible que ara sí que l’única via actual per resoldre el problema econòmic sigui la independència”
Pau Garcia Fuster
“Catalunya té un problema gravíssim, que no és jurídic ni polític, sinó econòmic”, ha assegurat aquest matí Santiago Niño Becerra, catedràtic d’Estructura Econòmica IQS de la Universitat Ramon Llull. Ho ha fet en la ponència inaugural de la 13a Diada de les Telecomunicacions que se celebra durant el dia d’avui a Barcelona. A parer de l’economista, “la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA) es va definir el 1980 perquè unes comunitats autònomes donessin a unes altres. Des d’aleshores, Catalunya ha donat a Espanya 220.000 milions d’euros més dels que ha rebut”, segons informa VIAempresa.
Niño Becerra ha volgut posar èmfasi en el fet que “això no és política, és economia pura i dura”. I ha assegurat que es tracta d’un “problema que cal resoldre”. Ara bé, ha advertit que “per resoldre’l no cal la independència, es pot fer en una tarda canviant la llei”. Tot i així, reconeix no saber per què “els governs catalans no han tractat fins ara aquest problema, però és possible que ara sí que l’única via actual per resoldre’l sigui la independència”.
En aquest sentit, Niño Becerra alerta que “ser independents és complicadíssim. És un procés dur i força llarg, i d’entrada Catalunya seguiria tenint dèficit fiscal”. A la pregunta de si a la llarga podria revertir el dèficit, però, ho té clar: “sí, clarament sí”.
El catedràtic de l’IQS ha ressaltat que “Catalunya ha de resoldre el problema econòmic per fer coses que ara ningú fa”. Per exemple, per potenciar el territori més enllà d’un radi de 50 kilòmetres des de Barcelona, que és on es genera més del 50% del PIB català.

Llegeix aquí la resta de la informació

Sense títol

L’economista Santiago Niño Becerra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s