“Sense consulta, no hi haurà solució ni bona ni estable”: Mas, en 10 frases

“Sense consulta, no hi haurà solució ni bona ni estable”: Mas, en 10 frases.

“Sense consulta, no hi haurà solució ni bona ni estable”: Mas, en 10 frases

Més de dues hores de reunió han servit al president de la Generalitat per plantejar a Rajoy la determinació per realitzar la consulta del 9-N i per plantejar-li una vintena de propostes relacionades amb el dia a dia de la Generalitat i el país

1- “Parlant s’entén la gent. Avui no s’ha tancat res definitivament. Hi ha un clima de diàleg obert. […] Es pot arribar a acords amb temes que no són la consulta si es manté un clima de diàleg obert. Hem de ser intel·ligents perquè el no acord amb la consulta no ho trenqui tot”

2- “No hi ha pla B. Hi ha un sol pla que és votar, però és un pla que té fases. I una fase principalíssima és el 9 de novembre”

3- “Tenim una majoria social que s’expressa al carrer i també a les urnes, tenim la determinació i els pacte polític per la data i la pregunta. Falta l’acord amb l’estat per fer-ho de manera legal. Si no hi ha acord amb l’estat també ho farem de manera legal. Ens agradaria fer-ho amb acord, a la britànica”

4- “Tenia certa expectativa que més enllà de dir que tot és il·legal, avui hi hauria una proposta sobre la taula i saber si el govern espanyol té alguna idea de com resoldre aquest conflicte polític. Aquesta idea no existeix”

5- “Aquest cop si no es fa a través d’una consulta, no hi haurà solució ni estable ni bona, per tant millor fer-ho així”

6- “Dins el procés obert ara fa ni tant sols dos anys, hi ha fases. Hem anat passant cada fase. Ara n’hi ha una de nova que és el 9-N. I l’intentarem complir. Jo convocaré la consulta d’acord amb una llei catalana. […] A la nostra mà està renunciar a tot, però òbviament no ho farem”

7- “El pacte fiscal tal i com han anat les coses els últims dos anys, està superat. Això no vol dir que no seria positiu, però està superat com a solució definitiva en el conflicte polític entre Catalunya i la resta d’Espanya. Tant de bo el poguéssim implementar, però només amb el pacte fiscal no sortim d’on som”

8- “[Si el TC anul·la la convocatòria de la consulta] Estarem en una altra fase, possiblement en l’última fase d’aquest procés”

9- “La debilitat o la força no me la dóna Pujol, sinó el poble de Catalunya. Pujol ha estat molt a Catalunya, és evident, però ni és ni ho ha estat tot. La força que jo pugui tenir és la que em dóna el poble català, no una persona. I això cal guanyar-s’ho a les urnes”

10- “Que hi ha ciutadans indignats amb el que ha passat [en relació al cas Pujol]? Segur que sí. Com segur que n’hi ha d’espanyols amb el Gürtel, o a Andalusia amb els ERO, o amb la monarquia”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s