Mas, una hora i mitja de roda de premsa; Rajoy, uns tuits

Mas, una hora i mitja de roda de premsa; Rajoy, uns tuits.

30/07/2014
CONSULTA
Mas, una hora i mitja de roda de premsa; Rajoy, uns tuits
El tracte deferent a la premsa del president català contrasta amb l’opacitat del mandatari espanyol
Xavier Lladó
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha atès els mitjans de comunicació en una roda de premsa que ha durat més d’una hora i mitja, mentre que el president Rajoy ha publicat uns tuits poques hores després de la reunió, amb la seva valoració.

El tracte deferent a la premsa del president català contrasta amb l’opacitat del mandatari espanyol. Mas ha respost a totes les preguntes que han volgut els periodistes, un fet no usual en la política espanyola. No s’ha amagat de cap qüestió, tot i que el to no era amable, i ha extremat el to pedagògic. També ha sorprès a la premsa espanyola que Mas s’oferir a parlar en diferents idiomes. En canvi, el govern espanyol no ha atès la premsa i ha emès una comunicació unidireccional, el servei de comunicació de la Moncloa ha publicat un comunicat amb la posició del govern espanyol, i, hores més tard, Rajoy s’ha expressat pel Twitter, sense respondre a cap qüestió.

La meva posició com a president del Govern és clara: la consulta és il·legal i, per tant, ni es pot ni se celebrarà”, diu el segon tuit, refermant la línia del govern espanyol en aquesta qüestió, abastament coneguda. “Aposto per una major col·laboració per accelerar la recuperació econòmica i la creació d’ocupació. És la prioritat dels ciutadans”, diu el tercer tuit; el discurs del govern espanyol posa la recuperació de la crisi econòmica com a prioritat absoluta. El quart tuit, “Mantinc la meva disposició al diàleg convençut que junts sumem. Hem de seguir col·laborant en tot el que beneficiï els espanyols”, és l’única concessió de Rajoy en la reunió, que Mas l’ha valorada positivament. Ambdós dirigents s’han mostrat disposats a mantenir obert un canal de diàleg. El primer tuit era per notificar l’existència de la reunió amb el president català i per adjuntar-hi una imatge que recollia quatre instantànies de la trobada.El “timeline” de Mariano Rajoy aquesta tarda

rajoy_twitter_470_350

Els tuits del president espanyol

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s