Troben la fórmula per evitar el boicot del vot per correu el 9-N | Nació Digital

Troben la fórmula per evitar el boicot del vot per correu el 9-N | Nació Digital.

Troben la fórmula per evitar el boicot del vot per correu el 9-N

El Parlament idea la modalitat del “vot per dipòsit” per si Correus no col·labora o bé per aquells que no puguin acostar-se a les urnes el dia de la consulta sobiranista

Quico Sallés , Parlament | Actualitzat el 29/06/2014 a les 23:59h
La ponència de la Llei de Consultes del Parlament continua aplicant fórmules imaginatives per superar els esculls d’una consulta, com la del 9-N, ja de per si difícil. Si durant les darreres setmanes  els grups de CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP, amb més o menys complicitat del PSC i PP, han acordat l’univers -el cens- de la consulta o el sistema de garanties amb fórmules originals, ara han resolt el problema dels que no es podran acostar a les urnes el 9 de novembre : el vot per dipòsit.
Aquesta mena vot està ideat per aquells que no podran acostar-se a les urnes el dia -no hi haurà permís laboral que ho permeti- o bé que Correus faci la guitza i boicotegi el vot per correu, com va apuntar un informe del Consell Assessor de la Transició Nacional. Segons els ponents, el sistema de vot per dipòsit suposa votar de manera presencial a les delegacions del Govern arreu de Catalunya o organismes públics habilitats en el decret de la convocatòria durant els 15 dies previs a la consulta.
Aquest vot , en doble sobre, es guardaria en “dipòsit”, custodiat per l’administració catalana fins el 9-N que s’inclourien a les urnes que territorialment pertoquessin. Aquesta modalitat de vot encara s’ha d’acabar de perfilar i acabar d’enllestir les garanties que el protegirien.
El vot per dipòsit s’afegiria en el llistat de modalitats de vot que preveu l’esborrany de la llei: el vot presencial, per correu o electrònic. De fet, l’electrònic es dóna per descomptat que no es podrà aplicar perquè cap empresa certifica ara per ara un 100% de seguretat. I amb una administració hostil, com serà de ben segur l’espanyola amb la consulta, s’ha d’evitar qualsevol sistema que pugui ser boicotejat o, com a mínim, posat en dubte.

Un pensament a “Troben la fórmula per evitar el boicot del vot per correu el 9-N | Nació Digital

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s