Societat Civil Catalana es retracta del boicot que reclamava contra Grífols | Nació Digital

Societat Civil Catalana es retracta del boicot que reclamava contra Grífols | Nació Digital.

Societat Civil Catalana es retracta del boicot que reclamava contra Grífols

A principi de mes demanava que el govern espanyol boicotegés Víctor Grífols “allà on vagi”

Avui se n’ha desentès: “És una empresa catalana i per tant mereix tot el nostre reconeixement”

Bernat Ferrer , Palau de la Generalitat | Actualitzat el 30/06/2014 a les 17:00h
El president de Societat Civil Catalana es desdiu d’haver reclamat un boicot a la farmacèutica per Foto: Bernat Ferrer/Nació Digital.

El senyor Grífols ha fet les declaracions que ha fet. Està per la independència. Aquest senyor hauria de ser boicotejat pel govern espanyol allà on vagi”. Aquesta va ser la frase literal que el president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, va formular a Madrid a principi de juny. Aquest dilluns, des de Barcelona, se n’ha retractat: “Grífols és una empresa catalana i per tant mereix tot el nostre reconeixement.”

Societat Civil Catalana s’ha reunit avui amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per explicar-li de primera mà la seva oposició al referèndum independentista del 9 de novembre. En tant que Mas va viatjar als EUA per inaugurar-hi la nova planta de Laboratoris GrifolsNació Digital ha preguntat a l’entitat si havien parlat sobre la farmacèutica i sobre el boicot que en reclamen, i Bosch ha respost: “Va ser una conversa privada. En tot cas, vull deixar molt clar que no és la nostra intenció demanar boicots absolutament contra ningú. Grifols és una empresa catalana i per tant mereix tot el nostre reconeixement. Més enllà d’això, no farem cap més comentari.”

Tot i que Bosch assegura que va formular la petició de boicot espanyol a Grífols en el marc d’una “conversa privada”, en realitat la va realitzar en el marc d’una conferència organitzada per la Asociación para la Defensa de la Transición. Tot plegat, perquè el propietari de l’empresa havia reclamat a Mas que “no s’arronsés”.

Durant la xerrada a Madrid, de la qual aquest diari en té constància en àudio, Bosch també va explicar que treballava en una farmacèutica, “i el Govern de la Generalitat està boicotejant els meus productes per haver sortit a la palestra”. Des del seu punt de vista, tot plegat s’ha d’emmarcar en el “clima de guerra psicològica, social i econòmica” que, segons ells, enfronta Catalunya i l’Estat. I, en aquest context, es va lamentar que “el govern espanyol està tocant el violí. “I això és molt greu”, va concloure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s