La CUP carrega contra ICV

La CUP carrega contra ICV.

30/06/2014
ELECCIONS MUNICIPALS
La CUP carrega contra ICV
“Ha estat responsable activa del model Barcelona i de les formes de fer política que volem capgirar”
Xavier Lladó
La CUP de Barcelona ha emès aquest dilluns un comunicat on afirma que veu “amb moltes reserves i limitacions” la inclusió d’ICV a la plataforma de Guanyem Barcelona, que promou una candidatura unitària i rupturista a les eleccions municipals de 2015, perquè “ha estat responsable activa del model Barcelona” i d’unes formes de “fer política” que vonen capgirar. Aposta per “construir un contrapoder popular, i no per integrar els moviments populars al sistema”.

El comunicat defensa el dret a l’autodeterminació. La CUP assegura, en aquest sentit, que “qualsevol candidatura municipal que vulguem construir en clau rupturista no pot dubtar davant la defensa del dret a l’autodeterminació com a instrument democràtic i de poder popular en el camí cap a la independència del nostre poble”.

La CUP es mostra disposada a buscar una entesa amb Guanyem Barcelona, la plataforma política promoguda per Ada Colau, amb la qual assegura que comparteix “la valoració crítica amb el model de ciutat” i el convenciment que “es donen les condicions objectives per a la creació d’una candidatura rupturista àmplia”. La CUP diu, però, que no ha rebut “cap proposta ni oficial ni formal” per part de Guanyem Barcelona i anuncia que resta a l’espera de conèixer els seus plans i metodologia per bastir una candidatura unitària.

La formació recorda que ve impulsant unes “trobades Populars Municipalistes, per “construir des de baix, assambleàriament i de forma transparent, una candidatura rupturista que impugni el model de ciutat actual”. Afirma que el 19 de juliol celebrarà una nova sessió d’aquestes trobades, que han de permetre “avançar cap a l’articulació d’una candidatura per a les properes eleccions municipals i cap a possibles confluències amb d’altres espais de trobada”.

cup_icv_470_350

David Fernández i Dolors Camats

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s