Bloomberg: La política econòmica del president del BCE, Mario Draghi, afavoreix la independència de Catalunya »

Bloomberg: La política econòmica del president del BCE, Mario Draghi, afavoreix la independència de Catalunya ».

MAI30

Bloomberg: La política econòmica del president del BCE, Mario Draghi, afavoreix la independència de Catalunya

draBloomberg,  la poderosa multinacional de mitjans de comunicació nord-americana, publica avui un interessant article en el que ja fa els números de com quedarà la situació econòmica després de la independència de Catalunya, i de com la promesa del president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, per comprar bons dels governs de l’euro-regió està permetent el moviment independentista de Catalunya avançar sense enfrontar-se a la resistència per part dels inversors, i de que el seu compromís també està permetent als polítics eludir la disciplina de mercat que d’una altra manera podria perjudicar les seves aspiracions.

Per Bloomberg la independència catalana costaria a Espanya el 10 per cent dels seus ingressos fiscals, i desencadenaria una disputa sobre com repartir 836 € mil milions del deute sobirà ( 1,1 bilions de dòlars ) de deute.

Aquestes “Paraules màgiques de Draghi estan suavitzant l’impacte del conflicte català ” afirma Antonio Roldán, un analista amb seu a Londres, que pertany a Euràsia Group, una empresa que assessora els inversors en bons de risc polític. “Si la situació a Catalunya es desembolica i l’amenaça d’una ruptura no pactada es fa evident, el BCE no intervindrà, de forma que la correcció podria ser encara més agressiva, afirma Roldán.

L’article explica que la consulta prevista a Catalunya ha suposat també un debat sobre la divisió del deute, i si el nou Estat independent tindria accés a un préstec en última instància, i a romandre a la Unió Europea sense haver de tornar a sol·licitar l’ingrés.

I diu que si la independència deixa fora de la UE a 7,6 milions de catalans, es tallaria la relació entre els prestadors amb seu a Barcelona, ​​com CaixaBank SA del finançament del Banc Central, segons  va dir l’any passat el governador del Banc d’Espanya , Luis María Linde.

Es recorda que les famílies i les empreses de Catalunya van pagar 7.000 milions d’euros a l’estat espanyol en els tres primers mesos de l’any, la segona major contribució després de Madrid, i que la independència de Catalunya també planteja preguntes sobre els préstecs de rescat finançats amb deute del govern central, uns 316.000 milions d’euros, d’acord amb la informació del govern català.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s