El ‘sí-sí’ guanyaria amb el 53,2% encara que l’unionisme convencés tots els indecisos

El ‘sí-sí’ guanyaria amb el 53,2% encara que l’unionisme convencés tots els indecisos.

 • El ‘sí-sí’ guanyaria amb el 53,2% encara que l’unionisme convencés tots els indecisos

  ROGER TUGAS | Barcelona | 30/04/2014 14:15

  El baròmetre del CEO publicat aquest dimecres és el primer que inclou la pregunta sobre el sentit de vot en la consulta si aquesta es formulés segons les preguntes pactades pels partits sobiranistes. Segons els resultats del sondeig, el ‘sí-sí’ seria la primera opció amb el 47,1% dels vots. Una xifra que pot generar confusió, però que en cap cas implica que les opcions contràries a la independència sumin més suports de forma conjunta. De fet, aquest 47,1% és sobre el conjunt dels enquestats independentment de què votin o no. De fet, un 11,5% del total no es decanta per cap opció de vot perquè té clar que s’abstindrà o no podrà votar, un 11,2% encara està indecís i no sap per quina es decantarà i fins i tot un 0,8% votaria en blanc i un 0,1% ho faria nul.

  De fet, les opcions ‘no’ (19,3%) i ‘sí-no’ (10%) sumen molts menys vots en conjunt que el ‘sí-sí’, segons el CEO. Així, només un 75% dels enquestats tenen clar que votaran una de les tres opcions plantejades. I, dels ja convençuts, un 62,8% optaria pel ‘sí-sí’, un 11,5% pel ‘sí-no’ i un 25,7% pel ‘no’. L’opció independentista, per tant, s’imposaria amb claredat a hores d’ara entre els que tenen decidit el vot.

  Ara bé, no és raonable excloure de la projecció tots aquells enquestats que ara estan indecisos, tot i que igualment és complex predir per quina opció de vot optaran finalment o si aquell dia decidiran quedar-se a casa i no participar. Tanmateix, en el pitjor dels escenaris pels independentistes, el ‘sí-sí’ encara guanyaria amb facilitat. És a dir, si els unionistes convencessin tots els indecisos i aquests acabessin agafant la papereta del ‘no’ –o pel ‘sí-no’ aquells que tenen clar que votarien que ‘sí’ a la primera pregunta i només dubten en la segona pregunta–, el ‘sí-sí’ obtindria majoria absoluta. La papereta independentista rebria el 53,2% dels suports, el ‘no’ només pujaria fins al 34,5% i el ‘sí-no’ es quedaria en l’11,3%. Igualment, un 0,9% dels electors votarien en blanc i un 0,1% ho farien nul.

  Diapo 1
  Diapo 2
 •  

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s