Un inspector de l’Agència Tributària ja dissenya la Hisenda catalana

Un inspector de l’Agència Tributària ja dissenya la Hisenda catalana.

30/04/2013
HISENDA
Un inspector de l’Agència Tributària ja dissenya la Hisenda catalana
Joan Iglesias Capellas assessora el govern en l’estructura d’Estat més important
Maria Coll
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fitxat un inspector de l’Agència Tributària estatal per dissenyar la futura hisenda catalana. Es tracta de Joan Ignasi Capellas, doctor en dret i des de l’any 1999 cap de la unitat d’inspecció d’Hisenda de l’Estat espanyol a Catalunya.

La funció de Capellas, que treballa a la Generalitat des del 16 d’abril, és assessorar el Govern sobre el nou model de gestió que haurà d’aplicar l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), com s’assumirà les competències de recaptació i gestió dels impostos, com coordinarà la relació amb els contribuents i com aconseguir la implicació d’acadèmics i professionals en la creació d’aquesta nova estructura, bàsica en la configuració d’un Estat propi.

La principal finalitat d’aquest nou organisme és recaptar i gestionar tots els tributs que es recullen a Catalunya. En el darrer trimestre diversos ajuntaments i empresaris catalans ja van entregar a l’agència catalana la recaptació tributària. Aquest gest va tenir la benedicció de Mas, encara que després els diners van ser enviats a les arques de l’Estat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s