Nació Digital: Reunió inèdita de CiU, ERC i Govern per «posar ordre estratègic»

Nació Digital: Reunió inèdita de CiU, ERC i Govern per «posar ordre estratègic».

Reunió inèdita de CiU, ERC i Govern per «posar ordre estratègic»

Trobada intensa i discreta al Parlament a tres bandes per “aclarir estratègies”

 La Sala 9 que va acollir la reunió tripartita. Foto: QS/ND

Dilluns a la tarda el Parlament va viure una reunió inèdita. Segons ha pogut saber Nació Digital , a la reunió setmanal de coordinació parlamentària entre CiU i ERC s’hi va afegir per primera vegada el Govern. L’ocasió ho requeria després d’un cap de setmana marcat pel joc de declaracions, contradeclaracions i avisos amb la data de la consulta, l’aposta difosa del diàleg i alguna demora en els compliments per part de l’executiu d’Artur Mas dels compromisos amb ERC.

Els portaveus de CiU, comandants per el co-secretari general per delegació, Jordi Turull; els portaveus d’ERC, amb Marta Rovira i Lluís Salvadó, i el secretari del Govern, Jordi Baiget -home de màixma confiança de Mas- i amb Miquel Puig, director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament es van tancar durant dues hores a la discretíssima Sala 9 de la cambra catalana . Dues hores de trobada, lluny dels focus, que van acabar amb certa “entesa” per articular una llarga llista de pendents de l’agenda parlamentària i governamental.

La reunió, que fonts parlamentàries de les tres parts han qualificat de “balsàmica”, “profitosa” i “aclaridora”, va servir escatir les diferències existents entre les tres parts sobretot pel que fa la tàctica parlamentària. En aquest sentit, ERC va expressar cert “malestar” per la lenta posada en pràctica per part de l’executiu d’algun dels compromisos del Pacte de Governabilitat -com la trigança en la formació del Consell de Transició Nacional- i explicacions sobre la polèmica “d’ajornar o no la consulta en pro del diàleg”.

CiU per altra banda va demanar una mica més d’oxigen parlamentari als republicans i van esmerçar esforços per explicar que la “consulta no s’ha bellugat de lloc”. En aquest sentit, els convergents van pregar als republicans comprensió de cara la negociació dels pressupostos. Baiget i Puig van posar negre sobre blanc la “traducció operativa” dels acords de governabilitat així com les explicacions per l’endarreriment d’algunes de les decisions. “La reunió ha servit sobretot per posar ordre”, reconeixien les mateixes fonts a Nació Digital.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s