La Generalitat i les quatre diputacions creen ‘la llavor del futur servei exterior català’ – VilaWeb

La Generalitat i les quatre diputacions creen ‘la llavor del futur servei exterior català’ – VilaWeb.

Dimarts  26.03.2013  19:29

Autor/s: ACN

La Generalitat i les quatre diputacions creen ‘la llavor del futur servei exterior català’

El conseller Homs remarca que el ‘compromís ferm’ de Catalunya amb les institucions europees és superior al d’altres països

La Generalitat i les quatre diputacions han signat un conveni de col·laboració per coordinar l’acció europea de les cinc administracions i ‘plantar la llavor del futur servei exterior català’, tal com l’ha definit el conseller de la Presidència, Francesc Homs. El conveni pretén aprofitar el servei internacional de la Diputació de Barcelona per part de les altres tres diputacions, acció centrada en Europa i que serà coordinada per la Generalitat en el marc de les competències que li dóna l’estatut. Els serveis de la Diputació de Barcelona serviran per orientar els ajuntaments i les empreses catalanes a l’estranger i buscar subvencions i inversions procedents de l’exterior.

El conseller Homs ha remarcat el simbolisme de l’acord, que ha equiparat al que es va signar per potenciar l’Agència Tributària de Catalunya el passat setembre, i l’ha fet servir com a exemple del compromís ferm del país amb la Unió Europea (UE) i les seves institucions, compromís que no és tant clar ni tant nítid en altres països de la UE.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s