El PSC s’inclina per recolzar la consulta al Congrés

El PSC s’inclina per recolzar la consulta al Congrés.

El PSC, disposat a trencar la disciplina de vot del PSOE en la votació de la consulta al Congrés

Navarro al·lega que la proposta de CiU, ERC i ICV és diferent de la que es va votar al Parlament

Dilluns, 25 de febrer del 2013 – 14:46h.ImprimirEnviar aquesta notíciaAugmentar/ Reduir text
Vots:

+6votar a favor
-9votar en contra
JOSE RICO / Barcelona

El primer secretari del PSCPere Navarro, ha obert per primera vegada la porta a trencar la disciplina de vot al Congrés i desmarcar-se del PSOE. La direcció dels socialistes catalans s’inclina per recolzar la proposta de resolució de CiUERC i ICV sobre el dret a decidir i a favor de laconsulta d’autodeterminació, cosa que, en principi, xocaria amb l’oposició reiterada de la cúpula d’Alfredo Pérez Rubalcaba al dret a decidir de Catalunya.

Més informació

Al final de la reunió de l’executiva del PSC, Navarro ha explicat que tots els dirigents s’han pronunciat a favor d’avalar el text presentat a la Cambra baixa després del debat sobre l’estat de la nació, encara que això comporti que els 14 diputats del PSC trenquin la disciplina de vot del grup parlamentari del PSOE. La votació se celebrarà aquest dimarts i el líder del PSC s’ha mostrat convençut que tots els parlamentaris respectaran les ordres de la cúpula, inclosa Carme Chacón, que ha censurat en diverses ocasions la consulta. Segons Navarro, la resolució és diferent de la que es va votar al Parlament, que va fracturar la unitat del grup parlamentari.

LLIBERTAT DE VOT

Navarro ha assegurat que encara no ha informat de la seva posició el PSOE i que espera trobar un punt d’acord per evitar la discrepància, però ha subratllat que, en cas de votar diferent, s’estaria respectant la resolució congressual del PSC que defensava la llibertat de vot dels socialistes catalans al Congrés en els assumptes relacionats amb l’autogovern català.

Tots dos partits mantenen congelat un nou protocol de relacions que hauria d’establir aquest extrem, però aquest no és el primer desafiament de Navarro en els últims dies. Dimecres passat va reclamar l’abdicació del Rei, en un gest que va irritar Rubalcaba.

El PSC s'inclina per recolzar la consulta al Congrés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s