L’exemple de Catalunya, segons un articulista del The New York Times – Notícies Comunicació – e-notícies

L’exemple de Catalunya, segons un articulista del The New York Times – Notícies Comunicació – e-notícies

ImprimirEnviarDisminuir lletraAugmentar lletra

L'”exemple” de Catalunya, segons un articulista del The New York Times

Considera que en cas d’independència dels catalans es “reforçaria una tendència mundial”

Imatge de l'article
Imatge de l’article
Imatge de l'article

Un articulista de The New York Times, Casey B. Mulligan, considera que la situació política de Catalunya “pot servir d’exemple” per a d’altres països com “Líbia, Iraq i fins i tot els Estats Units” donat que “una nació petita pot establir-se pacíficament i pot arribar a tenir beneficis a llarg termini”.

En un article publicat aquest dijous destaca que “els residents pacífics” de Catalunya van apostar a les eleccions del passat diumenge per donar suport a “una majoria independentista”.

“Una Catalunya independent reforçaria una tendència mundial. L’economia del món i la demografia està canviant, i la teoria econòmica prediu que les fronteres nacionals canviaran”, comenta.

Assegura que “Catalunya té la seva pròpia llengua, el català, i una llarga història. Amb Franco, Espanya va suprimir moltes de les institucions catalanes” i recorda que molts espanyols van decidir anar cap a terres catalanes perquè és “la regió més pròspera d’Espanya”.

“La prevalença dels espanyols a Catalunya, així com la mà dura de Franco, poden haver soscavat un moviment independentista”, explica abans de dir que “la mort de Franco el 1975 i el sorgiment de la democràcia a Espanya no va fomentar una Catalunya independent” però “les noves generacions han après català i poden inclinar la balança a favor de la independència”.

L’articulista manifesta que els catalans s’oposen “a la quantitat d’impostos que paga al govern central d’Espanya, en comparació amb els beneficis que rep”. Just després afirma que “val la pena veure” la situació de Catalunya, que “pot servir d’exemple per Líbia, Iraq i fins i tot els Estats Units, on les regions de vegades divergeixen pel que fa a la cultura, l’idioma i les preferències per governar. Una nació petita pot establir-se pacíficament i pot arribar a tenir beneficis a llarg termini”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s