Intervenció d’Alfons López Tena al debat de política general (26/09/2012) – YouTube

Intervenció d’Alfons López Tena al debat de política general (26/09/2012) – YouTube.

El portaveu de Solidaritat (SI), Alfons López Tena, ha fet un discurs solemne aquesta tarda durant el Debat de Política General apel·lant a “la Catalunya que matina, la que pateix, la que no té cap altre projecte que fer la independència, en definitiva la Catalunya escanyada, humiliada i espoliada per Espanya”. López Tena ha comparat el moment actual que viu el país amb la Catalunya “que fa 30 anys va fer un projecte col·lectiu per restablir la Generalitat i la democràcia” un projecte, ha recordat, “que com l’actual d’independència, és un projecte del poble, que no va contra ningú”.

López Tena s’ha felicitat per la decisió del president Mas de donar al poble “una cita amb el destí” i plantejar “unes eleccions que seran un referèndum d’independència”. Per això, el diputat de SI ha considera que “avui no correspon valorar el passat, ni de la seva gestió durant aquests 2 anys i sí la cita que ha cridat al destí al poble de Catalunya el proper 25 de desembre”.

El portaveu de SI ha recordat a Mas que “ja no estem a l’empat granític teoritzat per Gaziel, ja no existeix la imposició de la força per part d’Espanya” i que el poble de Catalunya s’ha posat en marxa des d’una feina abnegada feta des de sota, de milers de persones que els enlluerna la llibertat, amb manifestacions com la del 10J o la darrera de l’11S organitzada per l’ANC. Tena ha reclamat que “siguem fidels a aquesta esperança” i interpel·lant al president ha dit que “vostè ha obert aquest camí i ara no pot defallir”. “En aquesta hora, fem pinya, siguem generosos, i com fa 35 anys, posem pel davant el destí del poble, avantposant la independència i la democràcia”.

“Tenim el mateix PIB que Dinamarca o Israel i el doble que Eslovàquia. Tenim un poble que després de tota la persecució està viu i és l’únic de tota Europa a qui li llueixen els ulls d’esperança i il·lusió” ha reblat López Tena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s